Whatsapp proef

Heeft u een vraag aan de gemeente?
Stel hem via WhatsApp!
De gemeente Bergeijk is gestart met een proef waarbij u via WhatsApp vragen aan de gemeente kunt stellen. Omdat meer dan de helft van alle Nederlanders WhatsApp gebruikt, is het een logische toevoeging aan de andere communicatiemiddelen
van de gemeente. Het is een laagdrempelige manier om direct uw vraag te s tellen en om snel en gemakkelijk een goed antwoord te krijgen.
Hoe werkt het?
• Stuur uw vraag in een berichtje via WhatsApp naar het telefoonnummer 06 – 82 89 21 32
• We beantwoorden uw vragen altijd zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 24 uur. Is uw vraag complex, dan vragen we of we u mogen bellen of e-mailen. Privacygevoelige informatie versturen we niet via WhatsApp. Het mobiele telefoonnummer
kan alleen worden gebruikt om WhatsAppberichten te sturen.
Het is niet mogelijk om ons op het nummer te bellen of sms’en. Ook beantwoorden we alleen individuele gesprekken
(geen groepsgesprekken).
Proef
De proef met WhatsApp duurt tot het einde van dit jaar. Aan het eind van deze periode evalueren we de proef. We bekijken dan of inwoners WhatsApp willen gebruiken om te communiceren met de gemeente. De ervaringen die we opdoen tijdens de proef, gebruiken we voor de verdere verbetering van onze dienstverlening.
WhatsApp
WhatsApp is een berichtenservice waarmee u gratis tekstberichten kunt versturen naar 06-nummers. Het is ongeveer hetzelfde als het versturen van een sms, maar dan via internet. Voor WhatsApp heeft u een smartphone nodig met een internet-verbinding of WiFi. Behalve tekstberichten kunt u ook foto’s, video’s en geluids- opnames versturen en uw locatie delen.
Meer informatie vindt u op www.bergeijk.nl/whatsapp