Wél!zijn de Kempen en Cordaad Welzijn

Wél!zijn de Kempen en Cordaad Welzijn: op naar meer lokale slagkracht!

Twee welzijnsorganisaties. Beide met een sterke focus op persoonlijk contact, lokale verankering en kwaliteit. En een groot vrijwilligersbestand. “Waarom niet samenwerken?”, dachten de directeuren Robert Tops en Arno Heesters in 2018.

Een serie van gesprekken volgde met medewerkers, bestuursleden, vrijwilligers en belanghebbenden. En de voordelen om samen slagen te kunnen maken werden duidelijk. Zo duidelijk dat nu een vervolgstap prijkt. Wél!zijn de Kempen en Cordaad Welzijn hebben de intentie om samen één organisatie te gaan vormen voor de 9 gemeentes waarin zij werken.

Een organisatie die effectief gebruikt maakt van alle aanwezige kennis, kunde en middelen om nog meer maatwerk te kunnen leveren op locatie. Samen met lokale vrijwilligers en samenwerkingspartners die weten wat er speelt binnen de gemeente.

Want dat is wat beide organisaties bindt. “We houden het gewoon dicht bij huis.” Met korte lijnen, aandacht, kwaliteit en zeker ook continuïteit.

De komende periode zullen beide partijen, in samenspraak met diverse betrokkenen, hun plan tot samenvoeging concretiseren. Dit zal plaatsvinden onder coördinatie van de interim-directeur van Wél!zijn de Kempen, Ton Wouters, en de directeur/bestuurder van Cordaad Welzijn, Robert Tops.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de stappen die hieruit volgen, kijk dan op www.welzijndekempen.nl of www.cordaadwelzijn.nl.

 

Cordaad Welzijn is werkzaam in gemeentes Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard en Veldhoven. En Wél!zijn de Kempen is werkzaam in gemeentes Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-Mierden en Waalre.