Vervoersmogelijkheden

Vervoersmogelijkheden

De gemeente Bergeijk heeft diverse vervoersmogelijkheden voor inwoners. Graag willen we deze vervoersmogelijkheden onder de aandacht brengen.

Indien inwoners naar voorzieningen gaan in andere gemeenten dan ligt de regie voor het regelen van vervoer bij de inwoner zelf. Wanneer dit niet mogelijk is door een beperking dan biedt de gemeente in haar beleid de volgende mogelijkheden:

  • Inwoners kunnen gebruik maken van de algemene vervoerdienst van Wélzijn de Kempen in het Aquinohuis. Een kleine groep vrijwilligers draagt zorg voor vervoer voor inwoners die geen buren /familie hebben. Aanmelden kan via het Aquinohuis, Dr. Rauppstraat 52 te Bergeijk of via telefoonnummer 0497 – 845434.
  • Inwoners met een fysieke beperking kunnen gebruik maken van de vervoersvoorziening via het Collectief Vraag-afhankelijk Vervoer (CVV). Hierbij kan gedacht worden aan de Taxbus. Nadere informatie kan verkregen worden via de Wmo Zorgconsulent van de gemeente Bergeijk, te bereiken op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 12.00 uur via telefoonnummer 0497 – 551366.

Indien u nog aanvullende vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de gemeente Bergeijk via 0497 – 55 1455 of een e-mail sturen aan info@bergeijk.nl