Kinderen in Burkina Faso

DINSDAG 7 APRIL 2020. Vanwege Corona verplaatst naar 9 Juni 2020.

vindt in de kernen van Bergeijk weer een inzameling plaats van gebruikte kleding, textiel, schoenen en gordijnen.

Door de Bergeijkse Vereniging Kans voor Kinderen in Burkina Faso

Een deel van de opbrengst wordt besteed aan de schoolkosten van 60 kansarme kinderen en de ondersteuning van het onderwijs in Doulougou, het dorp van Blanche Slenders.

Een ander deel van de opbrengst is bestemd voor het inrichten van een smederij en de groententuin van de vrouwen uit het dorp. De water-pomp en de watertoren zijn inmiddels aangelegd en er wordt een hekwerk geplaatst tegen wilde dieren en dieven. De vrouwen kunnen nu ook in de droge tijd groenten verbouwen en hun ervaring doorgeven aan werkloze schoolverlaters.

DANKZIJ UW MEDEWERKING AAN DE VORIGE INZAMELINGEN HEBBEN WE AL STROMEND WATER en VERLICHTING dmv zonne-energie kunnen aanleggen in het complex van de eerste hulppost en de kraamkliniek.

De inzameling vindt plaats in Bergeijk, Riethoven, Westerhoven, Luyksgestel en Weebosch op dinsdag 7 april a.s. met goedkeuring van de Gemeente Bergeijk.

Als u deze actie wilt steunen kunt u uw afgedankte kleding, schoeisel en andere textiel in een gesloten zak (huisvuilzak) die dag vanaf 08.00 uur aan de straat zetten. Schoenen graag gepaard.

Wij komen bij u langs. Voor het buitengebied kunt u ons bellen.

Als u geen gebruikte kleding of andere textiel en schoenen hebt, kunt u ons ook steunen door een donatie op IBAN: NL82RABO0106314750 t.n.v. Vereniging Kans voor Kinderen in Burkina Faso

Hartelijk dank voor uw medewerking

Info: Blanche Slenders 040-2068586 of Jos van de Putte 06-57340449