Jonge mantelzorger!

Trots op “onze” jonge mantelzorger!

Dinsdag 11 februari ontving Bregje Valk (14 jaar) uit handen van de burgemeester Wim Wouters van de gemeente Eersel een jeugdlintje.

Al vanaf jonge leeftijd zet Bregje zich in voor haar grote broer met het Syndroom van Down. Ze helpt mee in de verzorging en neemt haar broer regelmatig mee naar verschillende activiteiten. Dit doet ze allemaal terwijl ze zelf ook druk is met school, toneel, musical, judo en folders rondbrengen. Voor Bregje is dit vanzelfsprekend, maar dat het is natuurlijk niet!

Wél!zijn de Kempen zet zich in voor jonge mantelzorgers. Maandelijks organiseren wij een activiteit waarbij de jongeren elkaar kunnen ontmoeten en even de boel de boel kunnen laten. Bregje is een van onze vaste deelnemers. Want Bregje is niet alleen. Een heleboel jongeren groeien op met zorg in de thuissituatie. Uit verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat dit 1 op de 4 jongeren betreft. Niet al deze jongeren nemen echt een stuk van de zorg op zich, maar feit is wel dat zij zich zorgen maken om hun dierbare.

Herken jij je in het verhaal van Bregje en is er in jouw gezin ook iemand die zorg nodig heeft? Of kent u een jongere die in een soortgelijke situatie opgroeit? Neem gerust contact op met Eefje Heesterbeek van Wél!zijn de Kempen via eheesterbeek@welzijndekempen.nl of 0497-514746 want wij zijn er voor jou!