Iets niet pluis

Hennepkwekerij aangetroffen

In woning Luyksgestel na melding via Meld Misdaad Anoniem

Op woensdag 2 oktober 2019 heeft de politie naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Verhoevenstraat te Luyksgestel. Op basis van het Damoclesbeleid is de burgemeester bevoegd over te gaan tot tijdelijke sluiting van de woning.

Gevaren van een hennepkwekerij Het kweken van hennep is gevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Buurtbewoners zijn de ogen en oren in een wijk. Uw hulp bij de aanpak van hennepkwekerijen is dan ook van groot belang. Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld dit dan bij de politie via 0900 – 8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. De politie kan op basis van uw informatie een onderzoek starten, zoals ook bij deze hennepkwekerij in Luyksgestel is gebeurd.

U kunt uw niet pluis gevoelens ook (anoniem) melden bij de gemeente via de speciale meldkaart die verkrijgbaar is in het gemeentehuis en in de gemeenschapshuizen of per e-mail: iserietsnietpluis@bergeijk.nl

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Samen met onze veiligheidspartners (politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en Woningbouwcorporaties) willen we een vuist maken in de aanpak van ondermijning. We rekenen op uw hulp daarbij.