Huiselijk Geweld

Word je geslagen? Word je uitgescholden? Worden je dingen verboden? Word je bedreigd of gestalkt? Moet je tegen je zin seks hebben of je geld afgeven? En is je partner of je ex daar verantwoordelijk voor? Of is het een van je kinderen, een familielid of een (huis)vriend? Dan ben je slachtoffer van huiselijk geweld. Misschien denk je dat het je eigen schuld is. Je voelt je onzeker en je schaamt je dat het jou overkomt. Maar huiselijk geweld kán niet en mág niet!

Het is strafbaar. Je hebt het recht om voor jezelf op te komen en je eigen leven in de hand te nemen. Bel daarom 0900 – 126 26 26 (vijf cent per minuut) voor advies of hulp.

Ben je getuige van huiselijk geweld?
Als getuige van huiselijk geweld is het vaak moeilijk om in te schatten hoe en of je kunt helpen. Daarvoor bel je met het Steunpunt Huiselijk Geweld.

Nu is het genoeg

 

Bellen is veilig
Je kunt ons veilig bellen. Het 0900-nummer is afgeschermd en daarom niet terug te vinden op je telefoonrekening. Ook achteraf zal niemand weten dat je ons gebeld hebt. Let er wel op dat je het laatst gebelde nummer uit het geheugen van je (mobiele) telefoon wist. Als je niet weet hoe dat moet, bel dan in een telefooncel of met de telefoon van een vriend of vriendin.

Je krijgt advies
We kunnen goed inschatten wat in jouw situatie het beste is om te doen. Met een advies kun je vaak al veel bereiken. Of we zoeken hulp. Als jij dat wilt, gaan we op zoek naar hulpverleners bij jou in de omgeving die voor een oplossing kunnen zorgen. Of, als het nodig is, zorgen we dat jij (en eventueel je kinderen) geen gevaar lopen.

Kijk voor meer informatie op www.steunpunthuiselijkgeweld.nl