Houtveiling

Houtveiling Bergeijk
Traditiegetrouw organiseert de gemeente Bergeijk samen met bureau Staro bv, de beheerder van de gemeentebossen, ook dit voorjaar weer een houtveiling. Het hout is afkomstig uit de gemeentebossen, houtsingels en plantsoenen. De opbrengst van het hout komt ten goede aan nieuwe aanplant.

Tijdens de veiling laten we, meer duurzame, toepassingen van het verzamelde hout zien. Zo gaat een mobiele houtzagerij palen, balken en planken van dikke boomstammen zagen welke we voor recreatieve doeleinden in ons buitengebied kunnen gebruiken. Mocht u het hout gaan gebruiken voor uw houtkachel, zorg dan dat u op de juiste wijze stookt. Verkeerd stoken zorgt voor meer schadelijke stoffen. Kijk op www.stookwijzer.nu voor tips.

Tijdstip en locatie

De brandhoutveiling is op zaterdag 23 maart 2019 op en nabij de ‘oude’ Gemeentewerf Luyksgestel, Boscheind 7, 5575 AA Luyksgestel. De veiling is uitsluitend bedoeld voor inwoners uit de gemeente Bergeijk. De toezichthouders kunnen vragen naar uw legitimatie.

Opzet van de veiling

Het aanbod bestaat uit een ruime hoeveelheid hout, verdeeld in kavels van verschillende omvang. Stapels van Amerikaanse eik en overige loofhout. Het bieden gaat per kavel. De veilingmeester is wethouder M. Kuijken. Na afloop van de veiling en na contante betaling, dient u de kavel(s) hout direct af te voeren. Een mobiele kraan zal daarbij behulpzaam zijn.

Programma

09.30 uur Opening terrein voor bezichtiging kavel
10.00 uur Start uitgifte biednummer
10.15 uur Start veiling
11.15 uur Einde veiling en contante betaling
11.30 uur Opladen hout
15.30 uur Sluiting

Inwoners kunnen zich eerder al aanmelden voor een ‘biednummer’ via www.bergeijk.nl/houtveiling

Voor vragen over het programma en de werkwijze kunt u terecht bij de dhr. Harrie Brouwers van de afdeling Beheer Ruimte via 0497 – 551 455.