Afsluiting

Gedeelte Sengelsbroeksestraat / Loo en Enderakkers
In verband met asfalteringswerkzaamheden wordt binnenkort een gedeelte van de Sengelsbroeksestraat / Loo, tussen Luyksgestel en Loo, en de Enderakkers in Bergeijk afgesloten. Op beide wegen wordt een nieuwe toplaag aangebracht.

Sengelsbroeksestraat / Loo

In 2017 is op een gedeelte van de Sengelsbroeksestraat en Loo (vanaf kruispunt Hongarijeschedijk richting Loo) een slijtlaag aangebracht. Naar aanleiding van diverse klachten van omwonenden over deze huidige toplaag is besloten een nieuwe toplaag aan te brengen. Deze geplande dunne toplaag kan enkel onder de juiste weersomstandigheden worden aangebracht. Een minimale temperatuur, een droog wegdek en geen risico op nachtvorst zijn onder meer vereist.

De werkzaamheden op Sengelsbroeksestraat / Loo staan nu gepland vanaf vrijdagavond 17 mei 19.00 uur tot en met zondagochtend 19 mei 07.00 uur. Gedurende deze periode is de doorgaande weg vanaf de Hongarijeschedijk geheel afgesloten voor alle verkeer. Ook de kruising Neerrijt / Sengelsbroeksestraat is dan afgesloten. Voor het doorgaande verkeer wordt met bebording een omleiding aangegeven.

Enderakkers

Begin maart zijn al onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd op de Enderakkers. Vanwege ongunstige weersomstandigheden kon toen de geplande dunne toplaag helaas nog niet worden aangebracht. Daarom zijn we genoodzaakt deze weg nu nogmaals af te sluiten om de toplaag aan te kunnen brengen. Deze dunne toplaag kan enkel onder de juiste weersomstandigheden worden aangebracht. Een minimale temperatuur, een droog wegdek en geen risico op nachtvorst zijn onder meer vereist.

De werkzaamheden op de Enderakkers staan nu gepland vanaf vrijdagavond 24 mei 19.00 uur tot en met zondagochtend 26 mei 07.00 uur. Gedurende deze periode is de doorgaande weg tussen de rotonde met Eykereind / Fressevenweg en de rotonde met de Provincialeweg Eersel / Dommelen (N397) geheel afgesloten voor alle verkeer. Voor het doorgaande verkeer wordt met bebording een omleiding aangegeven.

Reserveweekenden

Wanneer blijkt dat de weersomstandigheden in de geplande weekenden het niet toelaten de dunne toplaag aan te brengen worden de werkzaamheden verschoven naar een reserveweekend. Vooralsnog zijn daarvoor de weekenden van 31 mei tot en met 2 juni en 7 juni tot en met 9 juni gepland. Indien van die weekenden gebruik gemaakt moet worden dan zullen wij daarover communiceren.