Noodverordening corona

Noodverordening corona

Voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft woensdag 29 april een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze nieuwe noodverordening zijn de aangepaste landelijke maatregelen (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/04/21/maatregelen-corona-verlengd) verwerkt. Daarnaast zijn de Brabant specifieke maatregelen voor een deel eruit gehaald. Het verbod op het aanbieden van recreatief nachtverblijf is niet langer van toepassing. Wel blijft het verboden om sanitaire voorzieningen bij recreatievoorzieningen open te houden De verordening staat op: https://www.vrbzo.nl/noodverordening/.

Naar aanleiding van de nieuwe noodverordening hebben de voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio’s een statement afgegeven. Hierin kunt u onder andere lezen wat het voor u betekent nu het verbodĀ op recreatief nachtverblijf is opgeheven. Het statement kunt u lezen via https://www.vrbzo.nl/statement-voorzitters-over-nieuwe-verordening

Het virus verspreidt zichzelf niet, wij verspreiden het virus. En door ons te houden aan de maatregelen, kunnen wij die verspreiding tegengaan. De strijd tegen het coronavirus is een kwestie van volhouden. Alleen samen kunnen wij deze strijd winnen.