Kleine kapotte apparaten

Kleine kapotte apparaten?

Breng ze naar de kinderboerderij!

Bij Stichting Kinderboerderij Bergeijk staan sinds kort inzamelbakken voor elektr(on)isch afval. Hierin kunt u kleine kapotte apparaten kwijt, zoals een haardroger, de elektrische tandenborstel en speelgoed. De kinderboerderij Bergeijk ontvangt hier jaarlijks een vergoeding voor.

Bezoekers leren over zorg en aandacht voor dieren en milieu en recycling hoort daarbij!

Alle apparaten die ingeleverd worden, worden optimaal gerecycled. Zo worden nuttige grondstoffen behouden en schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht.

Heeft u grote apparaten, lampen of TL-buizen? Deze kunt u ook altijd kosteloos kwijt op de milieustraat. Neem wel uw milieupas mee!

Ook kunnen deze vaak ingeleverd worden bij de winkel, de aankoop van een nieuw apparaat (de oud-voor-nieuw-regeling). Voor lampen en TL-buizen staan tenslotte ook vaak bakken bij winkels en bouwmarkten.

Meer informatie

De kinderboerderij bevindt zich aan de Domineestraat 4 in Bergeijk en is alle dagen geopend van 9.00 tot 10.30 uur en daarnaast op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur (zie www.kinderboerderijbergeijk.nl).

De milieustraat bevindt zich aan de Bokkerijder 14 in Bergeijk (zie www.bergeijk.nl/mileustraat voor meer informatie, waaronder openingstijden).

Meer informatie over recycling van elektr(on)ische apparaten is te vinden via www.wecycle.nl/consumenten.